Water

REGENWATER
Regenwater kan je thuis gebruiken voor vele toepassingen: voor de schoonmaak, het spoelen van het toilet, het wassen van kleding,...DRINKWATER
Drink water van de kraan in plaats van mineraalwater uit een fles. Het schoonmaken, transporteren en produceren van de flessen kost veel energie. Vooral de plastic wegwerpflessen veroorzaken heel wat verpakkingsafval.

Sinds kort kan je TAP op je smartphone downloaden. TAP is een app die weergeeft waar je gratis water kan krijgen. Dat kan gaan om drinkfonteinen, installaties om een waterfles aan te vullen of restaurants die gratis water aanbieden. Het doel is om zo de consumptie van plastic waterflessen te verminderen. Tegenwoordig lopen heel wat mensen rond met een herbruikbare waterfles. Deels om minder geld uit te geven aan water, maar ook in de hoop de plastic afvalberg te verkleinen. Maar een waterfles zonder water erin, is gewoon een fles en dus vrij nutteloos. Daar wil de app TAP iets aan veranderen. Die toont je op een kaart waar je gratis water kan krijgen.